tag:blogger.com,1999:blog-2961615419684108606.post1078003835399680301..comments2024-03-27T07:56:12.285+01:00Comments on Mało kasy, godne życie! Czyli rad kilka jak oszczędnie żyć....: Dlaczego trudno nam pozbyć się wzmacniaczy smaku z diety?Unknownnoreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-2961615419684108606.post-7385028431803338112014-12-08T10:23:58.545+01:002014-12-08T10:23:58.545+01:00Tutaj podawałam przepis na domową vegetę http://go...Tutaj podawałam przepis na domową vegetę http://godnezycie.blogspot.com/2013/04/przepis-na-domowa-przyprawe-typu-vegeta.htmlOszczedniehttps://www.blogger.com/profile/12465767760683029724noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2961615419684108606.post-15838198332233147132014-12-06T06:16:22.847+01:002014-12-06T06:16:22.847+01:00Można zrobić samemu vegetę w domu. Ususzyć warzywa...Można zrobić samemu vegetę w domu. Ususzyć warzywa, dodać sól himalajską, morską, do koloru kurkumę. My nie używamy vegety dobrych kilka lat, kostek i maggi od kiedy się dowiedziałam, że mąż jest na diecie. Teraz reaguję na nie bólem głowy. Zamiast maggi doskonale sprawdza się w zupach i mięsach kozieradka. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12655013633068847974noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2961615419684108606.post-31819233188139623582014-12-02T09:49:18.388+01:002014-12-02T09:49:18.388+01:00Przez 1,5 roku mieszkania z teściową byłam "z...Przez 1,5 roku mieszkania z teściową byłam "złotym proszkiem" i kostkami faszerowana codziennie. Teraz mieszkamy osobno i robię nam detoks - tzn wiem że w wędlinach kupnych nie uniknę tego ale nie stosuję glutaminianu w żadnej moje potrawie - chociaż tylę mogę zrobić dla nas. Faktycznie na początku wszystko było bez smaku, ale jest coraz lepiej. Kiedyś prawie nie soliłam i teraz też wracam do tego, żeby solić mniej.<br />Czekam na kolejny inspirujący wpis jak trochę "zacisnąć pas", pozdrawiam.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12831814488878573905noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2961615419684108606.post-56939447120775390142014-12-01T18:33:15.468+01:002014-12-01T18:33:15.468+01:00Jeśli ktoś nie umie się obejść bez wzmacniaczy sma...Jeśli ktoś nie umie się obejść bez wzmacniaczy smaku to mozna kupić płatki drożdżowe (są bardzo drobniusie)nieaktywne. Mają sporo witamin B,nie fermentują w żołądku bo są nieaktywne i wzmacniają naturalnie smak potraw. Sporo osób robi jarzynkę z dodatkiem tych płatków, albo dodają po łyżeczce do potrawy podczas odwyku od glutaminianu i stopniowo rezygnują i z płatków. Gośkahttps://www.blogger.com/profile/14503784656934199004noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2961615419684108606.post-55688627750028478682014-12-01T17:23:19.171+01:002014-12-01T17:23:19.171+01:00Ja również omijam jak mogę. U nas także wachlarz a...Ja również omijam jak mogę. U nas także wachlarz alergii niezły, więc nie rzuciłaś mnie na kolana ;) Ale nie ma co narzekać i "trza" sobie radzić.<br />Pozdrawiam serdecznie i zachłannie czekam na kolejne wpisy( i przepisy i jadłospisy ;))<br />P.S. Pizza z Tw. przepisu wychodzi nam rewelacyjnie!nadmiedwianskanimfahttps://www.blogger.com/profile/08525962314672214447noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2961615419684108606.post-90680912038810955442014-12-01T15:42:54.752+01:002014-12-01T15:42:54.752+01:00Ja używam do zup lubczyk, ziele angielskie, liść l...Ja używam do zup lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy itp. Oszczedniehttps://www.blogger.com/profile/12465767760683029724noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2961615419684108606.post-72271915150362832492014-12-01T15:22:22.857+01:002014-12-01T15:22:22.857+01:00Ja moją rodzinę odzwyczaiłam od wegety .Robilam 3 ...Ja moją rodzinę odzwyczaiłam od wegety .Robilam 3 podejścia i wracałam do wegety bo jedzenie było bez smaku aż postanowiłam być twarda i nie ulegać wiedziałam ze w koncu odzwyczaję się od tego smaku,zaczełam uzywac listka laurowego,ziela angielskiego,lisci selera a do rosolu lubczyk.Mąż dlugo mowił coś brak tej zupie wiedziałam czego ale się nie przyznawałam a syn prosil o wegetę do frytek mówiłam że to zle i juz tego nie kupuje i ta mineło już okolo pól roku jak nie stosujemy,odzwyczailiśmy się od tego smaku.Mówiłam mojej mamie zeby tez to zrobila ale ona mowi ze bez tego to jedzenie jak trawa i nie podejmuje wyzwania niestety.asiahttps://www.blogger.com/profile/13487789233245316487noreply@blogger.com