tag:blogger.com,1999:blog-2961615419684108606.post1655123773118214142..comments2024-03-27T07:56:12.285+01:00Comments on Mało kasy, godne życie! Czyli rad kilka jak oszczędnie żyć....: Wegetarianka?Unknownnoreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-2961615419684108606.post-52611470514090574502014-03-04T18:44:58.078+01:002014-03-04T18:44:58.078+01:00Oj bez mięsa u mnie nie byłoby życia, chociaż zazw...Oj bez mięsa u mnie nie byłoby życia, chociaż zazwyczaj zjadam ziemniaki i surówkę, bo zawsze ktoś mi podkradnie mój kawałek, ale czy bym umiała z niego całkiem zrezygnować, wątpię...życze powodzenia :)Ja i moje Urwisyhttps://www.blogger.com/profile/03169996626343911405noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2961615419684108606.post-88892831218919341232014-03-04T15:25:50.149+01:002014-03-04T15:25:50.149+01:00Mleko owsiane robię sama, czasem kupuję sojowe (al...Mleko owsiane robię sama, czasem kupuję sojowe (ale tylko czasem, bo dobrej jakości niestety jest drogie). Muszę spróbować zrobić sama ryżowe. <br />Jak na razie nie jestem wege, bo mimo, że nie jadłam mięsa dziś, to jadłam sery. No przyznaję, bez nich nie dam rady (bynajmniej na razie). Oszczedniehttps://www.blogger.com/profile/12465767760683029724noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2961615419684108606.post-90314258898971119912014-03-04T12:58:09.490+01:002014-03-04T12:58:09.490+01:00Sama czasem myślę o diecie wege, bo uwielbiam warz...Sama czasem myślę o diecie wege, bo uwielbiam warzywa, ale zauważyłam, że po kilku dniach takiej diety pożądam tatara, więc bez mięsa w moim przypadku nie da się tak zupełnie. Jako mleko roślinne polecam owsiane. Baaaardzo smaczne - znajdziesz na pewno na alledrogo ;-) osobiście zakochałam się w soczewicy - zielona jest super do past wszelkich, pasztetów, jako nadzienie do naleśników i pierogów, a w zestawie z jaglanką, porem i czosnkiem jest super sałatka. Czerwoną wykorzystuję jako uzupełnienie białkowe w pomidorówce, w szybkiej kapuście (taki a'la bigos z białej kapusty) albo jarskim bigosie. No i faworytem jest smalec z białej fasoli oraz pasta z puree z grochu. Będę podglądać Twoje pomysły, bo lubię próbować tego, co nowe.Dretkahttps://www.blogger.com/profile/03748755324480425437noreply@blogger.com