tag:blogger.com,1999:blog-2961615419684108606.post8526545772364827108..comments2024-03-27T07:56:12.285+01:00Comments on Mało kasy, godne życie! Czyli rad kilka jak oszczędnie żyć....: Domowy, tani, bezglutenowy, bez jajeczny pasztet pieczony w piecyku Unknownnoreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-2961615419684108606.post-82381250997966496122015-04-29T20:13:37.257+02:002015-04-29T20:13:37.257+02:00Fajny przepis trzeba wypróbować.Fajny przepis trzeba wypróbować.wiolina kobieta zwyczajnahttps://www.blogger.com/profile/17650516519668110241noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2961615419684108606.post-43364753970027095022015-04-29T20:08:12.507+02:002015-04-29T20:08:12.507+02:00Ja oprócz klasyki dodaję cebulę duszoną z mięsem, ...Ja oprócz klasyki dodaję cebulę duszoną z mięsem, czosnek, w sezonie paprykę, pieczarki.<br />Fasolę, gotowaną soczewicę często dodaję do zwykłych mielonych (puleptów), zawsze to więcej białka i innych zdrowotności :)<br />PozdrawiamAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/12655013633068847974noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2961615419684108606.post-30706704298062720152015-04-29T20:02:05.822+02:002015-04-29T20:02:05.822+02:00U mnie z warzywami jest problem, bo klasyka do pas...U mnie z warzywami jest problem, bo klasyka do pasztetu to warzywa z włoszczyzny, a tu mąż uczulony na seler, syn na marchew. Często jako zagęstnik używam fasole gotowaną, mielę razem z mięsem. Ja z wątróbki drobiowej nic nie wycinam, przesmażam, studzę i mielę. :)Oszczedniehttps://www.blogger.com/profile/12465767760683029724noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2961615419684108606.post-86715853692616069432015-04-29T16:51:44.820+02:002015-04-29T16:51:44.820+02:00Ja często robię pasztet. NIe z watróbki, bo nie lu...Ja często robię pasztet. NIe z watróbki, bo nie lubię się bawić w wycinanie zyłek i innych brzydkich rzeczy, zazwyczaj drobiowa jest tylko dodatkiem. Ale bardzo często kroję na ciepło. Też się nie kruszy i znika bardzo szybko. Pasztet to dobry sposób na zutylizowanie mięs z obiadu, można mięso z gotowania zamrozić i zamiast do farsz potem do pasztetu. Ja dodaję duuuzo warzyw. Często nie dodaję wcale zagęstnika w postaci mąki czy bułki.<br />Wyglada smacznie!<br />Pozdrawiam<br />Książkę mam, po mamie :)<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12655013633068847974noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2961615419684108606.post-57790875721788950152015-04-29T13:25:05.871+02:002015-04-29T13:25:05.871+02:00ukradałam przepis i wypróbuję...ukradałam przepis i wypróbuję...Aga Agrahttps://www.blogger.com/profile/10993629938043797957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2961615419684108606.post-82998728459345654582015-04-29T11:45:40.156+02:002015-04-29T11:45:40.156+02:00Już poprawiłam co do słoniny i wątroby, a co do zi...Już poprawiłam co do słoniny i wątroby, a co do ziemniaków to w składnikach podałam "150 g ugotowanych ziemniaków". Ziemniaki gotujemy wcześniej. :) PozdrawiamOszczedniehttps://www.blogger.com/profile/12465767760683029724noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2961615419684108606.post-46868139628426538812015-04-29T11:18:53.086+02:002015-04-29T11:18:53.086+02:00"Wyjmujemy wątrobę, podlewamy szklanką wody i..."Wyjmujemy wątrobę, podlewamy szklanką wody i dusimy mięso do miękkości."<br />Jakie to mięso i ile? A te ziemniaki to razem dusimy czy osobno? Pytam bo naprawdę jestem beztalęciem kulinarnym. Agahttps://www.blogger.com/profile/16690739393285042245noreply@blogger.com