czwartek, 21 sierpnia 2014

Ogórkowe przetwory na zimę


Wcześniej pisałam, że zajęłam się przetworami. Owszem przerobiłam do słoików 30 kg ogórków. Zakupiłam je bezpośrednio u rolnika. Robię tak od kilku lat. W spiżarce wylądowało około 50 słoików z ogórkami - kiszonymi, konserwowymi, w musztardzie i piklami. Przyjemnie będzie zimą sięgać po ogórki z własnej produkcji. Gorąco polecam robienie przetworów domowych. :)


3 komentarze:

  1. Oj ja też szykuję się już na weekend do rolnika a potem do garów (tzn do słoików). Nie mogę patrzeć na plastikowe kubełki z kiszonymi ogórkami jakimi raczą nas sklepy ...
    pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. O super można prosić przepis na te w musztardzie? chyba nie jest jeszcze za pozno na zrobienie? ja mam za soba kiszone, w zalewie curry zrobilam rowniez kompoty z czeresni, sliwek, dzem ze sliwek, dzem z czeresni, sok z czerownej porzeczki, buraczki z papryka, brzoskwinie w syropie (kilka sztuk tylko), duzo sloikow leczo oraz sosu slodko kwasnego, mam zamrozone jagody (sama zbieralam) oraz zamrozone jezyny teraz czeka mnie wekend robienia sokow z malin oraz ponownie sliwki a we wrzesniu jeszcze papryka:) no chyba tyle ............może nie umrzemy z głodu no i nie wydamy zimą dużo kasy Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Co tutaj takie pustki? codziennie zaglądam co tam u Pani nowego a tu cisza .........Proszę wrócić:)

    OdpowiedzUsuń

Nie godzę się na wulgarne zachowanie, krytykę dla krytyki bez konstruktywnej wypowiedzi i chamstwo. Komentarze o takiej treści nie będą publikowane. Przed dodaniem komentarza po raz pierwszy, proszę o przeczytanie strony "O mnie"