"Nie trzeba mieć więcej niż inni, by żyć pełniej. Wystarczy prosta codzienność: naprawianie tego, co się da, tworzenie po swojemu, domowe jedzenie i cisza, która pozwala oddychać. Godne życie nie polega na pokazie, lecz na tym, co daje realną satysfakcję i spokój — we własnym rytmie, bez presji opinii."
piątek, 30 listopada 2018
Pasta do kanapek z białej fasoli
7 komentarzy:
"Artykuł 216 Kodeksu karnego brzmi:
Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności"
Nie godzę się na wulgarne zachowanie, krytykę dla krytyki bez konstruktywnej wypowiedzi i chamstwo. Proszę o nie przysyłanie ofert swoich produktów w komentarzach. Zwłaszcza dotyczy to stron z pożyczkami!! Komentarze o takiej treści nie będą publikowane. Przed dodaniem komentarza po raz pierwszy, proszę o przeczytanie strony "O mnie"

To jedna z najprostrzych past do zrobienia i jaka smaczna (pasztet z grochu też rewelacyjny z dobrego przepisu).
OdpowiedzUsuńPodobnie robię jak Ty :) Oprócz ogórka kiszonego, ketchczupu, majonez się dobrze sprawdza ( zwykły lub wegański), musztarda, pomidorek, w sumie co kto lubi, łacznie ze salatą zieloną.
Kiedyś się pokusiłam na obranie ze skórek grochu, ale to taka zabawa, bardziej rozgotuję i nie czuć twardszych skórek.
Ogólnie eksperymentuję z pastami. Z ciecierzycy (hummus) jest pyszna. Przy wegance, to zawsze coś nowego się wymyśla (jedno zasmakuje, inne nie :) ) a to jest naprawdę urozmajcone pożywienie, zarówno dla mięsożerców, jak i tych, którzy nie jedzą mięska.
Oj, zamoczę dzisiaj groch narobiłaś mi smaka Oszczędnie :)
A z resztek pasty zrobiłam dla siebie dwa mini kotlety panierowane mielonym siemieniem lnianym, do gotowanych warzyw. Miałam całkiem ciekawy i sycący posiłek.
UsuńSuper sprawa, na pewno spróbuję, choć w naszym domu nie ma wegan ani wegetarian, ale czasem fajnie zjeść coś oprócz sera i wędliny 😉
OdpowiedzUsuńJa podobnie robię "smalec z fasoli" z dodatkiem cebulki,jabłka i majeranku.
OdpowiedzUsuńZ żytnim chlebem w smaku niemal jak smalec
Mam silną alergię na jabłka, wielokrotnie o tym pisałam.
UsuńPrzepyszna jest ta pasta, dziękuję za przepis. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńJa również dziękuje :)
Usuń