Kaszanka pieczona na grillu
Cała Polska dziś grilluje, więc i ja Wam zaproponuję coś na grilla, a jest to kaszanka. Bardzo lubimy kaszankę z grilla, zawsze robiłam ją dość zwyczajnie, a w tym roku odrobinę odmiany.
Potrzebujemy:
- kaszankę cienką
- majeranek
- cebulę
- jabłka (opcjonalnie)
- folie aluminiową
Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. Jabłka kroimy w słupki razem ze skórką (ja robię bez jabłek, mam na nie silną alergię). Na kawałkach foli aluminiowej układamy po jednym kawałku kaszanki, obkładamy cebulą i jabłkami, oprószamy majerankiem. Folię zawijamy i układamy na grillu pieczemy około 20 minut. Smacznego!!
Nareszcie trafiłam na super przepisy, Pozdrawiam serdecznie zojka:)
OdpowiedzUsuńJa kaszankę również piekę w folii, dodaje cebulę pokrojoną w piórka lub kostkę i starkowaną marchew.
OdpowiedzUsuń