wtorek, 27 maja 2014

Ocet kajeński - przepis


Różne maści, żele to dość duży wydatek, polecam zamiennik na bolące miejsca - ocet kajeński. Preparat ten możemy wykonać sami w domu, a jest pomocny przy krwiakach, skręceniach, naderwaniu wiązadeł, przy bólach artretycznych i reumatycznych oraz chorobach płuc. 


Potrzebujemy:
  • 1/2 litra octu jabłkowego lub ryżowego
  • 1 łyżeczkę pieprzu kajeńskiego
Gotujemy ocet z pieprzem pod przykryciem około 10 minut, następnie bez odcedzania przelewamy gorący do butelki. Nakładamy na bolące miejsce bez nadmiernego pocierania. Jest to niedrogi zamiennik, wykonany z naturalnych skłądników. 



Przepis pochodzi z książki "Odżywianie dla zdrowia" P. Pitchford 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Nie godzę się na wulgarne zachowanie, krytykę dla krytyki bez konstruktywnej wypowiedzi i chamstwo. Komentarze o takiej treści nie będą publikowane. Przed dodaniem komentarza po raz pierwszy, proszę o przeczytanie strony "O mnie"