wtorek, 25 listopada 2014

Domowa kiełbasa - czyli wiem co jem :)


Robię na razie wędzonki typu - szynka, baleron, polędwica, ryby. Piekę pasztety i różne kawałki mięsa, robię wędliny parzone, ale nie robiłam kiełbasy do tej pory. Wczoraj był debiut kiełbasiany. Z mężem zrobiliśmy pierwsza nasza kiełbasę wieprzową. Wyszło nam 2 kg przed wędzeniem. Dziś przystępujemy do wędzenia i dopiero po konsumpcji wstawię przepis by mieć pewność, że jest ok. 

A oto kiełbaska przed wędzeniem, świeżo po nadzianiu w osłonki. 


1 komentarz:

"Artykuł 216 Kodeksu karnego brzmi:
Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności"
Nie godzę się na wulgarne zachowanie, krytykę dla krytyki bez konstruktywnej wypowiedzi i chamstwo. Proszę o nie przysyłanie ofert swoich produktów w komentarzach. Zwłaszcza dotyczy to stron z pożyczkami!! Komentarze o takiej treści nie będą publikowane. Przed dodaniem komentarza po raz pierwszy, proszę o przeczytanie strony "O mnie"