sobota, 20 kwietnia 2013

Szybkie, tanie i łatwe bezy



Kolejna propozycja wykorzystania resztek jedzenia. Nie wiem jak u Was, ale u mnie często bywa, że zostają mi białka (np. po robieniu pampuchów) no i co by tu z nich zrobić, opcji jest kilka. Możemy ubić na pianę i dołożyć do ciasta, będzie bardziej pulchne, możemy wrzucić do placków ziemniaczanych lub zrobić placki białkowo - kokosowe, ale również możemy zrobić super szybką przekąskę którą będą umiały wykonać nawet dzieci. Bezy to szybkie wykorzystanie białek.




Potrzebujemy 
  • 2 białka
  • 1/2 szklanki cukru
Ubijamy białka na pianę, dosypujemy cukier, ubijamy na gładką sztywną masę. Następnie łyżeczką wykładamy kleksy na blachę wyłożoną papierem i pieczemy 45 w temperaturze 150 stopni. Proste?? Pewnie, że proste, a jednocześnie nie marnuje się nic. :) Smacznego!

1 komentarz:

  1. Super łatwy przepis a beziki przepyszne!!Dzięki za ten Przepis jak i za wiele innych !CMOK Ma..

    OdpowiedzUsuń

Nie godzę się na wulgarne zachowanie, krytykę dla krytyki bez konstruktywnej wypowiedzi i chamstwo. Komentarze o takiej treści nie będą publikowane. Przed dodaniem komentarza po raz pierwszy, proszę o przeczytanie strony "O mnie"