czwartek, 7 marca 2013

Pasta jajeczno-serowa na kanapki




Pasta jajeczno-serowa jest nie droga, zdrowa i smaczna, polecam na wiosenne kanapki najlepiej z dodatkiem kiełków domowej hodowli. Proporcje zależne od potrzeb i stanu posiadania w lodówce. 
Moja ze zdjęcia składa się z:

  • 5 jaj ugotowanych na twardo
  • 300 g sera białego
  • pół cebuli
  • garść szczypiorku (ja dodałam mrożony, bo taki miałam)
  • 4 łyżki jogurtu (można dodać również majonez, ja nie miałam akurat w domu)
  • sól
  • pieprz
Ser rozgniotłam widelcem, jaja starłam na grubszej tarce, cebulę posiekałam w drobną kostkę, szczypiorek miałam posiekany, mrożony. Wszystkie składniki wymieszać w misce wraz z jogurtem lub majonezem (można dodać pół na pół majonez - jogurt), doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego!!!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Nie godzę się na wulgarne zachowanie, krytykę dla krytyki bez konstruktywnej wypowiedzi i chamstwo. Komentarze o takiej treści nie będą publikowane. Przed dodaniem komentarza po raz pierwszy, proszę o przeczytanie strony "O mnie"