Robiłam go już rok temu na święta, wyszedł super, więc pozostał w naszym domu na stałe. Dzięki temu przepisowi rodzina może nadal cieszyć się prawdziwym żurkiem z domową białą kiełbasą i domowym pieczywem podanym do niego.
Składniki:
- 100 g mąki ryżowej
- 300 ml ciepłej wody
- 2 liście laurowe
- 1 łyżeczka majeranku
- 2 ząbki czosnku
W dużym słoiku mieszamy wodę z mąką, dokładamy obrany i starty
czosnek lub drobno siekany oraz przyprawy.
Przykrywamy gazą i odstawiamy na 5 dni, codziennie mieszamy drewnianą łyżką.
Jejku Dziękuję! to dla mnie bardzo ważne:) Twoje wpisy są inspiracją,poza tym mam podobny pogląd na życie.Pozdrawiam:))))
OdpowiedzUsuńJestes dla mnie autorytetem szanuje Cie za Twoje poglady staram sie wprowadzac twoje rady w zycie wiec prosze powiedz mi kochana czy warto pracowac prawie ze w obozie pracy, skad wraca sie zmeczonym tak bardzo ze nie ma sie na nic ochoty, prace wykonuje sie ze lzami w oczach za 1100zl niby 3/4 etatu a jest sie w pracy prawie 60 h w tygodniu.sytuacja finansowa nie jest bardzo zla, dlugo nie mialam pracy raz radzilismy sobie lepiej raz gorzej bywalo( maz ma firme wiec roznie bywa) kregoslup boli nie milosiernie( a pracowalam nieraz ciezko np przy wyrobie drzewa z mezem) nie wiem co robic mam wsparcie w partnerze on rozumie ze tam jest harówa nie ma nic przeciwko zebym odeszla pracuje 2 tygodnie ale plakac mi sie chce kazdego dnia jestem traktowana jak scierwo bo jestem nowa kto wie jak dlugo beda mnie tak traktowac. Co robic prosze powiedz. Pozdrawiam Klaudia
OdpowiedzUsuń