- ½ kg ryby morskiej najlepiej filetów
- 2 duże cebule
- 2 strąki zielonej papryki
- łyżka koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki smalcu
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1/3 łyżeczki ostrej papryki
- sól do smaku
- 1 szklanka gorącej wody
"Nie trzeba mieć więcej niż inni, by żyć pełniej. Wystarczy prosta codzienność: naprawianie tego, co się da, tworzenie po swojemu, domowe jedzenie i cisza, która pozwala oddychać. Godne życie nie polega na pokazie, lecz na tym, co daje realną satysfakcję i spokój — we własnym rytmie, bez presji opinii."
poniedziałek, 4 maja 2015
Gulasz z ryby po węgiersku - bez dodatku pszenicy
4 komentarze:
"Artykuł 216 Kodeksu karnego brzmi:
Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności"
Nie godzę się na wulgarne zachowanie, krytykę dla krytyki bez konstruktywnej wypowiedzi i chamstwo. Proszę o nie przysyłanie ofert swoich produktów w komentarzach. Zwłaszcza dotyczy to stron z pożyczkami!! Komentarze o takiej treści nie będą publikowane. Przed dodaniem komentarza po raz pierwszy, proszę o przeczytanie strony "O mnie"

Bardzo ciekawy przespis...Zabieram...
OdpowiedzUsuńA jaka ryba obojętne? Tak się zastanawiam nad sposobami przygotowania śledzia na ciepło, bo to chyba najtańsza ryba? Zna Pani jakieś?
OdpowiedzUsuńRyba obojętnie jaka,a miałam mintaja. Czy śledź był by ok, trudno mi powiedzieć, nie próbowałam. Śledzie robię na ciepło w cieście naleśnikowym, świetnie się nadaje do obiadu, ale też smakuje na zimno.
UsuńŚwietnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń