- 1 makrela wędzona lub dwa płaty wędzonych śledzi
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 1 cebula (średnia)
- 1 łyżka majonezu lub keczupu
- 1 łyżka oliwy lub oleju
- pieprz, sól do smaku
"Nie trzeba mieć więcej niż inni, by żyć pełniej. Wystarczy prosta codzienność: naprawianie tego, co się da, tworzenie po swojemu, domowe jedzenie i cisza, która pozwala oddychać. Godne życie nie polega na pokazie, lecz na tym, co daje realną satysfakcję i spokój — we własnym rytmie, bez presji opinii."
środa, 13 września 2017
Szybka pasta z wędzonej ryby
2 komentarze:
"Artykuł 216 Kodeksu karnego brzmi:
Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności"
Nie godzę się na wulgarne zachowanie, krytykę dla krytyki bez konstruktywnej wypowiedzi i chamstwo. Proszę o nie przysyłanie ofert swoich produktów w komentarzach. Zwłaszcza dotyczy to stron z pożyczkami!! Komentarze o takiej treści nie będą publikowane. Przed dodaniem komentarza po raz pierwszy, proszę o przeczytanie strony "O mnie"

zamrażasz całe tuszki czy pastę? u mnie w domu do pasty rybnej dodajemy cebulę i bardzo drobno posiekany ogórek kwaszony, do tego ciut majonezu i już :) z jajkiem nie jadłam, spróbuję; wiem też, że niektórzy dodają biały ser do pasty..
OdpowiedzUsuńJa blenduję, bo mniej mycia :) Pozdrawiam, S.
OdpowiedzUsuń