- 1/2 kg mixu bezglutenowego (my używamy miksu Schar B)
- 1/2 l. letniej wody
- 3 łyżki oleju
- 15 g drożdży świeżych
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka cukru
- 1 jajo
- ziarna według uznania - słonecznik, dynia, siemię. Można też dodać posiekaną cebulę, kminek zależnie jakie mamy upodobania kulinarne.
"Nie trzeba mieć więcej niż inni, by żyć pełniej. Wystarczy prosta codzienność: naprawianie tego, co się da, tworzenie po swojemu, domowe jedzenie i cisza, która pozwala oddychać. Godne życie nie polega na pokazie, lecz na tym, co daje realną satysfakcję i spokój — we własnym rytmie, bez presji opinii."
środa, 3 kwietnia 2013
Chleb bezglutenowy - przepis
6 komentarzy:
"Artykuł 216 Kodeksu karnego brzmi:
Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności"
Nie godzę się na wulgarne zachowanie, krytykę dla krytyki bez konstruktywnej wypowiedzi i chamstwo. Proszę o nie przysyłanie ofert swoich produktów w komentarzach. Zwłaszcza dotyczy to stron z pożyczkami!! Komentarze o takiej treści nie będą publikowane. Przed dodaniem komentarza po raz pierwszy, proszę o przeczytanie strony "O mnie"

Piękny chlebuś i widzę ze ziarenkami nawet też a czemu on taki biały na wierzchu czy to może wina zdjęcia no ja jutro wieczorkiem wyjmę zakwas a pojutrze będę piekła chlebek na zakwasie oby tym razem się udał. .Pozdrawiam M...
OdpowiedzUsuńTen chleb tak ma, ciężko go przypiec od góry :)
OdpowiedzUsuńRewelacja, dziękuję serdecznie za przepis, o który wcześniej prosiłam! No i w ogóle chętnie spróbuję innych przepisów bezglutenowych, jeśli tylko wpadnie coś Pani do głowy ;) Małgorzata
OdpowiedzUsuńWitam ja upieklam ten chlebek pierwszy raz tylko dodalam rózne maki gryczana,kukurydziana,ryżowa i chlebek wyrosł jest dobry wszystko wyglada jakby bylo dobrze tylko że jakby ta mokry był czy tak ma wygladac chleb bezglutenowy?
OdpowiedzUsuńChleb bezglutenowy jest inny - cięższy, zbity. Może następnym razem daj mniej mąki ryżowej.
OdpowiedzUsuńŻyczę powodzenia
Dziękuję za przepis! Pozostało teraz zaopatrzyć się w mąki niepszenne ;)
OdpowiedzUsuń