3 łyżki mąki ryżowej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
½ łyżeczki proszku do pieczenia (na skrobi kukurydzianej)
"Nie trzeba mieć więcej niż inni, by żyć pełniej. Wystarczy prosta codzienność: naprawianie tego, co się da, tworzenie po swojemu, domowe jedzenie i cisza, która pozwala oddychać. Godne życie nie polega na pokazie, lecz na tym, co daje realną satysfakcję i spokój — we własnym rytmie, bez presji opinii."
"Artykuł 216 Kodeksu karnego brzmi:
Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności"
Nie godzę się na wulgarne zachowanie, krytykę dla krytyki bez konstruktywnej wypowiedzi i chamstwo. Proszę o nie przysyłanie ofert swoich produktów w komentarzach. Zwłaszcza dotyczy to stron z pożyczkami!! Komentarze o takiej treści nie będą publikowane. Przed dodaniem komentarza po raz pierwszy, proszę o przeczytanie strony "O mnie"
Uwielbiam makowiec, taki mokry, z dużą ilościa maku,z rodzynkami (bakalie), taki ze wspomnień, babciny .
OdpowiedzUsuńNiestety to wypiek dla dobrej kucharki, mam do niej za daleko :)
Twój wygląda zachęcająco, aż mi ślinka leci :)
Spróbuję wykorzystać częściowoTwój przepis na ciasto, ale oczywiście własna modyfikacja , bez jajek.
Akurat szukam przepisu na szarlotkę wegańską, kupiłam 3kg w dobrej cenie :) te które mam przepisy to wszystko kruche, półkruche a mnie chodzi o takie ciasto najzwyklejsze :) a dobry stary przepis odpada, czyli jajka, śmietana, masło, fura cukru itp...